Nedôvera

29.06.2015 11:05

Napriek tomu, že sa nesnažím nikomu nič vnucovať, ale iba spomínam, ako úžasne molekulárny vodík funguje na ľudský organizmus, stretávam sa s obrovskou vlnou nedôvery. 

A to nie len od neznámych ľudí, čo by bolo pochopiteľné, ale aj od známych, priateľov a rodiny. 

Nikomu nič nevnucujem. Je to každého slobodná voľba, či chce pre svoj organizmus niečo spraviť a ako to chce spraviť. A je naozaj veľa spôsobov a je na každom, ktorý si vyberie.

Som však šokovaný, keď vidím to obrovské množstvo liekov, ktoré si mnohí, s ktorými komunikujem, nechávajú predpisovať, alebo si ich sami kupujú v lekárni. Lekáreň to istí. Tam je to anonymné. Kdežto, ak ponuka prípravok konkrétna osoba, je to nedôveryhodné. Veď určite chce na mne zarobiť. 

Ako keby farmaceutické firmy nezarábali. Ako keby farmaceutické firmy nezavádzali. Ako keby v lekárňach nezvádzali.... Sám som bol niekoľkokrát svedkom situácie, keď miesto lieku, ktorý som mal predpísaný (ako astmatik a alergik som ich v istom období bral fakt celkom slušné množstvo) lekárnička s úsmevom ponúkla akekvátnu náhradu. "Veď je to to isté, len výrobca iný..." Odkiaľ to mám ja ako laik posúdiť? Tak som sa radšej pobral o "dúm dál" a vybral som si svoj liek v inej lekárni.

No nie o tom som chcel písať. Skôr o tom, že ľudia stále viac veria farma priemyslu ako osobným skúsenostiam. 

Nemám dôvod zavádzať. Nemám dôvod a už vobec čas sa venovať niečomu, čo nemá zmysel. 

Vždy som sa snažil robiť veci, ktoré majú zmysel. Či už som programoval, či už som robil v banke alebo kdekoľvek inde. Tak je to tomu aj teraz.

Mám to šťastie, že sa mi dostal do rúk pripravok, resp. prípravky, ktoré v skutočnosti pôsobia blahodárne na môj organizmus. 

Preto píšem aj tento blog, a kľudne znesiem posmešné úškrnky neveriacich.

Veď nakoniec som to ja, ktorý sa cíti dobre a ktorý dokáže viac v tréningu. A sú to tí, ktorí sa nebáli, čo sa im zlepšilo zdravie, vyliečili si poranenia, lepšie im funguje celý organizmus.

A tí neveriaci nech chodia naďalej do lekárne.