Dobrý pocit

10.07.2015 07:59

Nie je nič lepšie, ako po dni oddychu si znovu s chuťou sadnúť na bicykel a odtiahnuť si svoju porciu kilometrov. Napriek tomu, že sa schyľovalo k dažďu a sem tam padlo aj pár kvapiek, napriek tomu, že znovu fúkal silný, nárazový vietor, to bol super. 

Ďalšia štyridsiatka je zapísaná. Trikrát tri zatiaľ funguje. Cítim sa skvele a aj nohy sa rýchlejšie regenerujú. Uvidím dnes... podľa predpovede by nemalo tak fúkať. Teším sa.

Je zaujímavé sledovať, ako sa mení okolie mojich trás. Už je leto. Vôňa žatvy je všade prítomná. Pripomína mi to detstvo. Zvyčajne to bolo okolo konca školského roka, keď sa vyrojili kombajny a obsadili polia. Horúčava, vôňa slamy, vôňa leta. Bolo to čarovné obdobie. Nekonečne dlhé, plné zážitkov a dobrodružstiev.

Teraz stačím tak akurát prevracať listy kalendára. S pribúdajúcimi rokmi sa prevracajú rýchlejšie a rýchlejšie. Aj dnes som si uvedomil, že tretina júla je za nami. A pritom len "včera" sa rozdávali vysvedčenia. Čas beží, ako vtáci nedozerní... ako povedal básnik.

Je len na nás, ako ho využijeme. A či z toho budeme mať dobrý pocit. Ja sa teším, že ho zatiaľ stále mám...